Εικόνα Λογότυπο Διδάσκοντες Ανακοινώσεις
Print Friendly, PDF & Email

Η εξέταση του μαθήματος «Μαθηματικά και Στατιστική στις Γεωπονικές Επιστήμες» θα διεξαχθεί τη Παρασκευή 29/1/2021 με ώρα έναρξης 09:00.

Για να συμμετάσχετε στην εξέταση του μαθήματος, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που εξηγούνται παρακάτω.

Η εξέταση θα είναι γραπτή εξ αποστάσεως διάρκειας 70 λεπτών (60 λεπτά για επεξεργασία/λύση θεμάτων και 10 λεπτά για υποβολή θεμάτων) με επιτήρηση μέσω κάμερας με χρήση του εργαλείου Skype for Business.

Θα ακολουθήσει προφορική εξέταση εάν κριθεί απαραίτητο από τον διδάσκοντα.

Για την εξέταση θα πρέπει να διαθέτετε:

  • Φοιτητικό πάσο ή ταυτότητα για τον έλεγχο ταυτοποίησης.
  • Λευκά χαρτιά (ιδανικά με γραμμές) για την λύση των θεμάτων, στυλό, αριθμομηχανή, σημειώσεις μαθήματος, τυπολόγιο μαθήματος και βιβλίο μαθήματος. (ενδεικτικά ανάλογα με την φύση του μαθήματος)
  • Κινητό (smartphone) ή προσωπικό υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο.

Συμμετοχή στην εξέταση του μαθήματος (ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ)

  • Βήμα 1ο: Την ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος (Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 ώρα 09:00) θα πρέπει να συνδεθείτε στο link του Skype for Business. Η σύνδεση θα πρέπει να γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, δηλ. κατά την είσοδο σας θα πρέπει να επιλέξετε: Εισέλθετε, εάν έχετε λογαριασμό Office 365, και να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού σας Upnet ID. Προσοχή! Δεν θα δοθεί άδεια σε κανέναν να εισέλθει χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του (ακόμα και αν έχει πληκτρολογήσει το πραγματικό του όνομα, το οποίο δεν πρέπει να συμβεί αν ακολουθήσετε σωστά την παραπάνω διαδικασία).
  • Βήμα 2ο: Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνο ώστε να γίνει έλεγχος ταυτοποίησης.
  • Βήμα 3ο: Όταν ολοκληρωθεί η είσοδος των φοιτητών, ο διδάσκων θα ενεργοποιήσει στο εργαλείο Εργασίες της πλατφόρμας https://exams.eclass.upatras.gr τον σύνδεσμο που θα αντιστοιχεί στην υποβολή των λύσεων σας στα θέματα που θα δοθούν.
  • Βήμα 4ο: Αφού κατεβάσετε και διαβάσετε τα θέματα, ο διδάσκων θα απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που θα θέσετε για τα πρώτα 10 λεπτά μέσω του Skype For Business. Μετά τα 10 λεπτά, δεν θα απαντηθούν άλλες ερωτήσεις και θα έχετε 50 λεπτά για να λύσετε τα θέματα στο χαρτί σας.
  • Βήμα 5ο: Μετά το πέρας των 50 λεπτών, θα έχετε επιπλέον 10 λεπτά ώστε να φωτογραφίσετε τις λύσεις σας, να δημιουργήσετε ένα μοναδικό αρχείο pdf που θα περιλαμβάνει όλες τις σελίδες των λύσεων σας και να το υποβάλετε στον αντίστοιχο σύνδεσμο στο εργαλείο Εργασίες.

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • α) Η προθεσμία των 60+10 λεπτών θα έχει προκαθοριστεί στο εργαλείο Εργασίες. Μόλις παρέλθουν τα λεπτά αυτά το σύστημα κλείνει αυτόματα. Κανένα αρχείο δεν θα γίνει δεκτό μετά τη λήξη της προθεσμίας.
  • β) Στο επάνω μέρος ΟΛΩΝ των σελίδων με τις απαντήσεις/λύσεις των θεμάτων που θα φωτογραφήσετε για να δημιουργήσετε το μοναδικό αρχείο pdf που  θα υποβάλλετε, θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφονται ευκρινώς τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Αριθμός μητρώου, Έτος φοίτησης, Μονογραφή. Φωτογραφία σελίδας που δεν συνοδεύεται από τα παραπάνω στοιχεία δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τη βαθμολόγηση.

Γενική Οδηγία: Αποκλεισμό από την εξέταση (NS – Non-Show) συνιστά η μη τήρηση των ανωτέρω καθώς επίσης η περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής ή αποτυχία εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης της διαδικασίας (γραπτής και προφορικής εξέτασης)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Kαθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι και στο SfB και στο Exams.

Μετά το τέλος της γραπτής εξέτασης, θα υπάρξει και προφορική εξέταση σε όσους φοιτητές κριθεί απαραίτητο. Η μέρα και η ώρα της προφορικής εξέτασης θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της γραπτής εξέτασης.

Διευκρίνιση : Το link του μαθήματος είναι ίδιο με αυτό της εξέτασης