Ενημέρωση για τη λειτουργία του Τμήματος από 01/09/2022

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 52/2022 – ΦΕΚ 131/Α/7-7-2022 Ίδρυση, Κατάργηση, Συγχώνευση, Μετονομασία και Μεταβολή έδρας Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Άρθρο 2, παρ. 1 τα Τμήματα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με έδρα το Μεσολόγγι και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής με έδρα το Μεσολόγγι του Πανεπιστημίου Πατρών συγχωνεύονται σε Τμήμα Γεωπονίας που ιδρύεται με έδρα το Μεσολόγγι.
Από 01/09/2022 η ενημέρωση των φοιτητών του πρώην τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής θα γίνεται από τον Ιστότοπο του τμήματος Γεωπονίας http://agriculture.upatras.gr και στο email: .
Η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-20 σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 36 του Ν. 4610/2019, (ΦΕΚ 70/7.5.2019 τ.Α’)
Η αποστολή του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι διττή:
- η παροχή άρτιας επιστημονικής γνώσης στους φοιτητές για την επιστήμη της φυτικής παραγωγής, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην Βιολογική και Αειφορική γεωργία.
- η διενέργεια βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας για την παραγωγή νέας γνώσης στην επιστήμη της φυτικής παραγωγής.
Με βάση την παραπάνω αποστολή, διατυπώνονται οι παρακάτω στρατηγικοί στόχοι του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής που συνδέονται άμεσα με τους αντίστοιχους στόχους του Πανεπιστημίου Πατρών και περιλαμβάνουν:
- παροχή εκπαίδευσης υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, με έμφαση στη φοιτητοκεντρική μάθηση,
- παραγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας υψηλού επιπέδου με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές,
- ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων έρευνας και προώθηση τους στην πρωτογενή παραγωγή,
- συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου επιλύοντας προβλήματα που εμπίπτουν στα επιστημονικά πεδία του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, στοχεύοντας στην αειφορική γεωργία του μέλλοντος,
- ισχυροποίηση της εξωστρέφειας και της διεθνούς παρουσίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής,
- βελτίωση της σύνδεσης με την αγορά εργασίας και τους επιστημονικούς φορείς,
- αποτελεσματικότητα των διοικητικών διαδικασιών και βελτίωση των υποδομών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.