Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκονται στο Μεσολόγγι σε ένα οργανωμένο campus 800 στερεμάτων .

Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο 5.500 τ.μ. του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2015. Το κτίριο διαθέτει μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύγχρονα εργαστήρια για την υποστήριξη των εργαστηριακών μαθημάτων, δύο αμφιθέατρα χωρητικότητας πεντακοσίων και τριακοσίων ατόμων αντίστοιχα για τη διεξαγωγή μαθημάτων, συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Στον περιβάλλον χώρο των εγκαταστάσεων υπάρχουν το Αγρόκτημα, ο Βοτανικός κήπος και τα Θερμοκήπια για πρακτική άσκηση.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί οργανωμένη βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και ελεύθερο εργαστήριο Η/Υ. Διαθέτοντας σήμερα περίπου 20.000 τόμους βιβλίων καθώς και σημαντικό αριθμό τρέχουσων συνδρομών περιοδικού τύπου και ηλεκτρονικών περιοδικών καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Το υλικό αυτό καλύπτει θεματικά όλες τις κατηγορίες της γνώσης και κυρίως τα αντικείμενα του Τμήματος, βρίσκεται στη διάθεση όλων των σπουδαστών και εκπαιδευτικών και αποτελεί εργαλείο υποστήριξης της διδασκαλίας και της έρευνας.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί εστιατόριο χωρητικότητας 400 θέσεων και είναι ικανό να σιτίζει 1500 σπουδαστές την ώρα. Επίσης, στο εστιατόριο μπορούν να σιτίζονται και όσοι δεν δικαιούνται κάρτα σίτισης πληρώνοντας το αντίτιμο αυτής.

Για την υποστήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων το ίδρυμα διαθέτει ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβου και ποδοσφαίρου και κλειστό γήπεδο μπάσκετ.